E-posta Adresimiz

info@gucluiyilik.com

Konum

Kavaklıdere, Vasıf Çınar Cd. No:23, Fatih/İstanbul

Hayalleri Gökyüzüne Çıkardılar

ERZURUM’da, ‘Güçlü İyilik Hareketi’ üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Pasinler ilçesinin Demirdöven köyünde düzenlediği uçurtma şenliği ile çocukların hayallerini gökyüzüne çıkardı.

Bir çocuk gülüşünün yürekleri, bir uçurtmanın ise gökyüzünü güzelleştirdiğini söyleyen üniversiteli gençler, köydeki çocuklarla birlikte gün boyu doyasıya eğlendi. Palyaço ile oynayan çocukların yüzlerine sevdikleri figürler çizildi, kırmızı-beyaz balonlar dağıtıldı. Üniversite öğrencileri köydeki çocuklara hediyeler dağıttıktan sonra birlikte yemek yediler. Güçlük İyilik Hareketi üyesi üniversiteli gençler, daha sonra geldikleri otobüslerdeki rengârenk uçurtmaları çıkararak köy meydanında çocuklarla birlikte uçurdu. Köydeki çocuklar ilk kez böyle bir eğlenceye eşlik ettiklerini belirterek, çok mutlu olduklarını söyledi.

Güçlü İyilik Hareketi’nin Genel Koordinatörü ve Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ravzanur Eker, çocukların yüzlerinin gülmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Köye girdiklerinde çocuklarla kısa sürede kaynaştıklarını yemekler yiyip, hediyelerini verdikten sonra çeşitli oyunlar oynadıklarını vurgulayan Eker şunları söyledi:

“Sıra uçurtmalara geldiğinde, gökyüzü şenliğimiz için herkese ‘bir çocuğun hayallerini gökyüzüne çıkar’ diye iyilik görevi verdik. Çünkü ‘bir çocuk gülüşü yüreğimizi bir uçurtma gökyüzünü güzelleştirir’ dedik. Çocuklara ekibimizden Emin arkadaş, yazdığı bir masalı okudu. Masalda, hiç güneş doğmayan bir yerde iki küçük çocuk gökyüzüne mektup yazmaya karar veririler. Mektubu yazarlar ama gökyüzüne nasıl göndereceklerini bilmezken öğretmenleri okulda uçurtma uçurmayı öğretir. Mektuplarını uçurtmaya bağlayarak gökyüzüne gönderdikten sonra güneş çıkar. Bizde çocuklara bu masaldan sonra, ‘Kim hayallerini gökyüzüne göndermek ister’ diye sorduk. Arkadaşlarımız kâğıtlara çocuklarla beraber hayallerini yazdıktan sonra uçurtmanın ipine bağlanarak uçurtmalarımız hayaller ile beraber gökyüzüne yükseldi. Umarız çocuklarımızın hayalleri tıpkı masaldaki gibi gerçekleşir.” dha

Kaynak: Pusula

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ooo Buraya Kadar Geldin mi?

Buraya kadar geldiysen bir şeyler yolunda gitmiş demektir. Yol dediğin de en güzel “birlikte” geçiyor tabi. Ailemize katılarak, sosyal medyadaki içeriklerimizi herkese ulaştırarak bize bu yolculukta eşlik edebilirsin. Bugün olmasa da elbet bir gün biz yüreğinde iyilik ve samimiyet olan herkesle yolumuzun kesişeceğine inanıyoruz.

Bizden duymuş olun!

“tüh be, keşke haberim olsaydı” dememek için yan tarafa e-posta kutusu koyduk. İlk size söyleyelim; bizden duymuş olun!

İletişim

Havalı Hesaplarımız

Tüm hakları saklıdır © 2022 Güçlü İyilik